Balloonflights

Balloonflights is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van ballonvaarten in het Hageland, Vlaams-Brabant, Limburg en de Kempen. Balloonflights werd in 1996 opgericht door Christian Rodrigus en vestigde zich in Boutersem. In 2019 werd Balloonflights overgenomen door Step in Balloons BV en werd de locatie verhuisd naar het industrieterrein in Molenstede, bij Diest. Dit verandert voor de ballonvaarten boven het Hageland niets, we zijn nog dagelijks actief boven het Hageland. Door de overname werd Balloonflights een uniek bedrijf. Je bent bij ons steeds welkom voor een fysieke rondleiding.  Step in Balloons telt drie zaakvoerders: Kris, Bjorn en Philippe. Zij beschikken alle 3 over een commerciële vliegvergunning en mogen met elk type van warme luchtballon vliegen. Step in Balloons is het meest flexibele bedrijf in de ballonvaart sector. We behandelen alle aspecten van de ballonvaart, van opleiding tot ballonvaarder tot het onderhoud van luchtballonnen. 

Ballonvaarten

Al meer dan 20 jaar bieden wij professionele ballonvaarten aan in het Hageland, Limburg, Vlaams-Brabant en de Zuiderkempen.

Onderhoud

Jaarlijks dient een warme luchtballon de nodige testen en onderhoud te krijgen. Wij als bedrijf zijn een van de weinige bedrijven in België die een erkenning hebben voor het onderhouden en herstellen van warme luchtballonen. Dit laat ons toe om ook ons eigen materiaal altijd tip top in orde te houden! 

CAO

Het enige bedrijf in België hebben wij een erkenning om de luchtwaardigheid van warme luchtballonnen te beoordelen. Ook dit bevorderd de kwaliteit van ons bedrijf en onze ballonvaarten. 

Verkoop

We vertegenwoordigen 2 constructeurs van warme luchtballonen in België. Ultramagic is gevestigd in Spanje en Kubicek Balloons in Tsjechië. Hierdoor zitten we aan de bron bij de ontwikkeling van nieuwe materialen.