Note :: you read this message because your navigator does not support the standards of the Web. We suggest you updating your navigator.

NL - FR

ONZE WERKWIJZE VAN A TOT Z

Wilt u een ballonvaart maken in het Hageland, Vlaams- of Waals-Brabant? Dan bent u op het goede adres! Onze oranje 'ROBTV & VLIEGMEE' ballonnen sieren bij mooi weer dagelijks het luchtruim. De opstijglocatie wordt gekozen in functie van de windrichting & snelheid om iedereen minimaal 1 uur vaart te garanderen. (klik door naar 'onze vliegregio'). Er moeten voldoende landingsmogelijkheden zijn in de vaarrichting en we moeten ook rekening houden met de verboden zone rond Zaventem. We streven er ook naar dat iedereen zo dicht mogelijk bij zijn thuishaven kan meevaren.

In de vroege namiddag wordt u door ons opgebeld en verneemt u of het weer gunstig is. Dan komt u de plaats en het uur van de afspraak te weten. De dagelijkse vluchtplanning vindt u ook op deze website (klik door naar 'vliegmee vandaag'). We spreken af ongeveer 1 uur voor het geplande vertrek. U maakt kennis met uw piloot, er volgt een gedetailleerde briefing en er is ruimte voor uw vragen. Een half uur later bekijkt u alles vanuit een andere dimensie op het ritme van de wind. Als de omgeving het toelaat stijgen we heel langzaam en varen we op een hoogte van zo'n 150 à 200m, zodat iedereen de kans krijgt te wennen aan het gevoel. Daarna varen we gemiddeld op een hoogte tussen 150 en 1000m. Tijdens de vaart is het echt genieten en kan u vragen stellen wanneer u dit wenst. Na ongeveer 1 uur gaan we op zoek naar een geschikte landingsplaats. Hoe ver de vlucht ons heeft gebracht hangt af van de windsnelheid, de gemiddelde afstand is ongeveer 20km.

Een goede relatie tussen de landbouwers en de ballonvaarders is voor ons van kapitaal belang. We proberen geen of zo weinig mogelijk last te veroorzaken voor de landeigenaar. Onze grondploeg heeft de ballon gevolgd tijdens de vaart en zal zo snel mogelijk op de landingsplaats zijn. Uw eerste ballonvaart geeft u vast een euforisch gevoel en dit willen we dan ook vieren met een glaasje champagne, volgens een traditie uit de 18de eeuw. Ter afsluiting krijgt iedereen een stijlvol aandenken. Onze passagiers worden daarna teruggebracht naar de vertrekplaats maar familie en vrienden kunnen ook altijd met hun eigen wagen mee volgen. Ook zij nemen deel aan de feestvreugde na de vaart. Voor het hele evenement rekent u best op een 3-tal uren.

Ballonvaren is veilig! We hopen dat dit eeuwig onze beste reclame mag blijven. Onze piloten zijn 3-talig en beschikken over een Europees vliegbrevet, ze hebben meer dan 1000-vlieguren ervaring. Wij zorgen voor een uitmuntende begeleiding voor, tijdens en na de vlucht. Onze ballonnen zijn afkomstig van 's werelds beste constructeur en ondergaan jaarlijks een strenge keuring door het Bestuur der Luchtvaart. Elke passagier afzonderlijk is héél goed verzekerd. We zijn lid van Profballon, de professionele federatie van Belgische ballonvaarders.

Kortom, we staan garant voor een kwalitatief en veilig avontuur!

tel 016 / 35 35 35
Balloonflights bvba/sprl, Kwabeekstraat 4, B-3370 Boutersem, België/Belgique
BTW/TVA/VAT BE 0881.713.271 - IBAN BE25 0014 8853 1482 - BIC GEBABEBB
© 2006-2019 balloonflights.be | Web Agency & graphical studio GLUCONE