Note :: you read this message because your navigator does not support the standards of the Web. We suggest you updating your navigator.

NL - FR

Vaak gestelde vragen

1Afspraak_wanneer moeten we ter plaatse zijn?
U voor het geplande vertrek. Neem een kijkje bij "tijdstippen" om te weten hoe laat de vluchten plaatsvinden afhankelijk van de periode.
2Ballonstof_waar zijn ballonnen van gemaakt?
Warmeluchtballons zijn gemaakt uit nylon. Door een speciale manier van weven kan de stof niet scheuren. De onderzijde is gemaakt uit onbrandbare nomex-stof. Alles wordt nog volledig met hand vervaardigd.
3Betaling_wanneer moet ik mijn ballonvaart betalen?
Er wordt bij uw boeking een voorschot gevraagd ter waarde van 1 persoon. Het saldo betaalt u pas na de vaart. Dit kan contant of via overschrijving.
4Bevestiging_wanneer weet ik of mijn ballonvaart doorgaat?
Indien u hebt geboekt op een bepaalde datum verneemt u telefonisch de dag zelf - tussen 13 & 15u - of de vlucht doorgaat. Zorg ervoor dat u bereikbaar bent rond 14u!
5Bevestiging_wat als de vlucht niet kan doorgaan?
Indien we u slecht weer moeten aankondigen wordt er meestal onmiddellijk een nieuwe datum bepaald. U kan bij ons ook al bij uw boeking een uitwijkdatum opgeven.
6Boeking_hoe kan ik boeken?
Dit doet u best telefonisch 016 35 35 35 of via email info@balloonflights.be. We beloven u een confirmatie binnen de 24u. Vergeet ook zeker uw telefoonnummer niet te vermelden?
7Briefing_waarom briefen we onze passagiers?
Omdat we u graag vooraf vertellen wat het verloop is van uw ballonvaart. U krijgt een antwoord op "Hoe landen we?" (zie landing) Als luchtvaartuig zijn we ook verplicht voor het vertrek een officiële passagierslijst aan te maken.
8Cadeau_kan ik een ballonvaart cadeau doen?
U kunt een ballonvaart cadeau doen voor het aantal dat u zelf wenst! Onze cadeaucheques in de vorm van een feestelijk doosje worden via priorpost bezorgd aan de schenker. De betaling gebeurt via overschrijving.
9Champagne_waarom?
Gezellig om na de vaart wat na te praten bij een glaasje. Het is ook een traditie, en dat vertellen we u graag zelf na de vlucht.
10Duur_hoe lang duurt een vaart?
1uur vlucht wordt gegarandeerd; meestal duren onze vluchten tussen 60 & 80min.
11Efimeriden_wanneer stijgen we op?
April (1°helft): opstijgen rond 18u30
April (2°helft): opstijgen rond 19u15
Mei (1°helft): opstijgen rond 19u45
Mei (2°helft): opstijgen rond 20u15
Juni (1°helft): opstijgen rond 20u30
Juni (2°helft): opstijgen rond 20u30
Juli (1°helft): opstijgen rond 20u30
Juli (2°helft): opstijgen rond 20u15
Augustus (1°helft): opstijgen rond 19u45
Augustus (2°helft): opstijgen rond 19u15
September (1°helft): opstijgen rond 18u45
September (2°helft): opstijgen rond 17u45
Oktober (1°helft): opstijgen rond 17u00
Oktober (2°helft): opstijgen rond 16u30
12Fotograferen_mag ik foto's nemen of filmen?
Dat mag u! Vergeet niet te genieten met het blote oog.
Voor de landing vragen we u het materiaal op te bergen.
13Geschenk_kan ik een ballonvaart cadeau doen?
Uiteraard, ofwel gebruikt u hiervoor onze cadeaucheques ofwel zorgt u voor een verrassingseffect en brengt u uw genodigden naar de opstijglocatie.
14Hoogtevrees_heb ik last van hoogtevrees?
In een ballon heeft u géén hoogtevrees omdat er geen rechtreeks contact is met grond. Meestal stijgen we ook erg langzaam om aan de hoogte te wennen.
15Maanden_wordt er een heel jaar door gevaren?
Het ballonseizoen loopt van april tot oktober. Vergeet vooral niet dat elk seizoen z'n charme heeft! Er is dus géén "beste" seizoen.
16Hoogte_hoe hoog varen we?
The Sky is "no longer" the limit! We varen met onze passagiers tussen de 150 & 800m, maximaal 1000m. Maar theoretisch kunnen we tot 10km, vanaf 4000m mét zuurstof.
17Kledij_wat trek ik aan om te gaan ballonvaren?
Platte sport- of vrijetijdsschoenen zijn het meest aangewezen. Een petje komt ook zeker van pas om je te beschermen tegen de warmte-uitstraling van de brander. Een extra trui of fleece voor na de landing komt van pas.
18Landing_moet ik bang zijn voor de landing?
Helemaal niet. Meestal zijn landingen ook rustig. Indien u bij wat meer wind exact doet wat de piloot u vraagt kan er niks gebeuren.
19Landing_waar landen we?
We weten nooit vooraf waar de wind ons brengt, ongeveer 15 à 20km verder. Meestal op een veld bij een "hopelijk" vriendelijke boer!
20Leeftijd_tot welke leeftijd mag ik mee?
Ongeacht uw leeftijd, als u in goede conditie bent en u minstens 1u kunt rechtstaan, aarzel dan niet!
21Leeftijd_vanaf welke leeftijd mag ik mee?
Wij hebben de leeftijdslimiet op 7 jaar gezet. 1m20 groot is een vereiste.
22Leeftijd_wanneer mag ik niet meevliegen?
In weinige gevallen kunt u niet mee. Bent u zwanger dan stelt u het best nog een beetje uit. Indien u twijfelt kunt u ons best telefonisch contacteren.
23Luchthaven_vliegen in de buurt van luchthavens en steden?
Dat kan mits voorafgaandelijke toelating en permanent radiocontact. Zaventem is een uitzondering en is absoluut verboden onder elke omstandigheden. Leuven en Mechelen zijn verboden steden omwille van de aanvliegroute rond Zaventem.
24Openingsuren_wanneer kan ik bij jullie terecht?
U kunt bij ons terecht 7/7 maar alleen na afspraak!
25Periode_welke periode is het meest aangewezen?
Periodes met gunstig weer heb je in alle maanden en een vlucht in juni of juli is zeker geen garantie op uitstekend ballonweer. Geluk is de boodschap; en is het slecht weer op de dag van jou vaart, wees niet ontgoocheld de volgende keer wordt het vast schitterend!
26Professioneel_zijn jullie lid van een professionele ballonorganisatie?
Profballoon is de enige Belgische instantie die de professionele ballonvaarders groepeert. Wij zijn lid van deze organisatie sinds 8jaar.
27Referenties_zijn jullie een betrouwbare partner?
Onze service bestempelen we als verzorgd, kwalitatief, veilig, korte wachttijden, streekgebonden (Brabant/Hageland), goede prijs/kwaliteitsverhouding. We kunnen terugblikken op meer dan 5000 tevreden passagiers.
28Riet_ waarom nog steeds manden in riet?
Er zijn al verschillende alternatieven uitgeprobeerd maar men komt steeds terug bij riet. Het slijt amper, is buigzaam tijdens de landing en het ziet er ook nog avontuurlijk en charmant uit!
29Roken_toegelaten?
Om de veiligheid te garanderen kunnen we dit niet toelaten. Voor en na de vlucht kunt u gerust roken op een veilige afstand van de mand en de gasflessen.
30Sturen_kan je een ballon sturen?
We varen op het ritme van de wind maar vooral in de richting van de wind. We zijn dus compleet afhankelijk wat betreft snelheid en richting. Gelukkig kunnen we de ballon in de hoogte wél nauwkeurig besturen.
31Temperatuur_is het koud daarboven?
Integendeel zelfs, het is warmer door de uitstraling van de brander en omdat je geen wind voelt. Na de vlucht, bij zonsondergang kan een extra truitje wonderen doen.
32Tijdstippen_wanneer vinden de vluchten plaats?
We stijgen op, 1u30 voor zonsondergang, een overzicht:
April (1°helft): zonsondergang 20u15
April (2°helft): zonsondergang 20u45
Mei (1°helft): zonsondergang 21u15
Mei (2°helft): zonsondergang 21u45
Juni (1°helft): zonsondergang 22u00
Juni (2°helft): zonsondergang 22u00
Juli (1°helft): zonsondergang 22u00
Juli (2°helft): zonsondergang 21u30
Augustus (1°helft): zonsondergang 21u15
Augustus (2°helft): zonsondergang 20u45
September (1°helft): zonsondergang 20u15
September (2°helft): zonsondergang 19u15
Oktober (1°helft): zonsondergang 19u00
Oktober (2°helft): zonsondergang 18u30
33Veilig_is ballonvaren veilig?
Van alle luchtvaartuigen is de ballon statistisch gezien het veiligst! Hopen dat dit nog voor jaren onze beste publiciteit mag blijven.
34Verrekijker_ben ik er iets mee?
U mag, maar genieten met het blote oog is sterker! We varen op een hoogte dat u beneden alles haarscherp kunt waarnemen, ook zonder verrekijker.
35Vervoer_hoe komen we terug naar de vertrekplaats?
Wij zorgen dat u terug ter plaatse komt. U hoeft dus niemand extra te voorzien. Supporters zijn uiteraard van harte welkom en volgen mee met eigen vervoer.
36Vliegangst_waarin verschilt ballonvaren met een vliegtuig?
n een ballon heb je geen opgesloten gevoel waardoor mensen met vliegangst geen problemen hebben tijdens een ballontocht. Je hebt bovendien een zicht van 360° en dat kan in geen enkel ander luchtvaartuig.
37Verzekering_zijn we voldoende verzekerd?
Avaibel verzekert ons volgens de strengste Europese normen.
38Waar_waar vinden onze ballonvaarten plaats?
Brabant in functie van de windrichting. Vooral Oost Brabant, het Hageland, glooiende akkers, pitoreske dorpjes en veel fruit. U vaart in eigen streek met mensen uit de streek!
39Wachtlijst_hoe snel kom ik aan de beurt?
Afhankelijk van uw wensen (periode en locatie) stellen we alles in het werk om u zo snel mogelijk te laten varen. Hoe minder groot uw wensenpakket hoe sneller u aan de beurt komt! Enkel bij lange periodes van slecht weer kan het wel even duren.
40Weer_wat zijn ideale condities?
Rustig weer, zonnig of bewolkt, geen regen of buien, goed zicht.
41Weer_wanneer wordt de vlucht geannuleerd?
Als de kans op vliegen minder is dan 70%. Te veel wind die 's avonds niet gaat liggen; fronten met buien; regen; slechte zicht (minder dan 8km). Indien u zelf annuleert vragen we om dit minstens 48u vooraf te doen!
tel 016 / 35 35 35
Balloonflights bvba/sprl, Kwabeekstraat 4, B-3370 Boutersem, België/Belgique
BTW/TVA/VAT BE 0881.713.271 - IBAN BE25 0014 8853 1482 - BIC GEBABEBB
© 2006-2019 balloonflights.be | Web Agency & graphical studio GLUCONE